(I humburi) [EBOOK/PDF] Í Fatos Kongoli


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

La ekzistenc n e saj e bazon n frik dhe bindje "Nj analiz e till vlen p r t jitha koh rat "analiz e till vlen p r t One Too Many Blows To The Head gjitha koh rat p r tjitha sho bindje Nj analiz e till vlen p r t The Dressmakers Gift gjitha koh rat e p r tjitha sho Recensionin e plote te romanit mund ta lexoni ne linkun poshte Jo libri me i bukur ne bote por eshte historia reale e jetes ne Shiperi ku njerezit ishin te humbur te deshtuar dhe pa integritet Partia dhe diktatura u kishin marre The Sudoku Code: 200 Sudoku Puzzles. One Answer. Can You Find It? gjithcka madje edhe deshiren per jete dhe c eshte edhe me trishtuese eshte fakti se si shprese shihej vapori i mbipopulluar e te onte drejt brigjeve te Italise Frika e s mund te mbeshteteshe as ne familjen tende e lere me larg flet per nje intelegjence skizofrene te sistemit e te mbante ne kontrolle cdo segment jete Nj roman i mrekulluesh m m nyra e shkruajtjes dhe rshetimi i koh rave n jet n e Thesar Lumit si dashamir se e filmit jam m shtyri t mendoj p r rrjedh n e filmit Momento t Nolanit Nj roman shum origjinal dhe trishtues ku do fae ma brente zemr n m shum se tjetra Thesar Lumi ngrit veten duke e p rulur ishte nj sh nim i imi n fillim t librit dhe ashtu mbeti deri n fund If you happen to be writing a dissertation called Artistic Representations of Life Under Communism you definitely want to read this book If you are just looking for entertainment you probably don tThesar Lumi our narrator is indeed a loser At age 40 he s an alcoholic still living with his parents and working dead end jobs when he works at all The initial setting is Albania in 1991 but most of the book relates Thesar s life story essentially the story of how Street Without a Name: Childhood and Other Misadventures in Bulgaria growing up under a totalitarian regime turned him into the loser he isThe story is not an uninteresting one but it s told in such a way thatuarantees it will be found primarily in university libraries Mostly it s narration including paragraphs that Running from Strangers go on for than a page characters speak occasionally but there s not the back and forth dialogue common to English language literature Conseuently the characters are reaso. As a chance to leave Albania on a refugee ship headed to Italy but at the last moment he disembarks and returns home to his village As it happens he has chosen arim existence To survive he is forced to work in a concrete factory from which he watches friends and famil. ,


Un kam lindur n 1992 dhe fatmir sisht nuk kam jetuar asnj vit n komuniz m Kam lexuar libra t Kadares Vehbiut Petro Markos etj n p rpjekje p r t par disa k ndv shtrime ndaj komunizmit por ky lib r ishte surpriz Fatos Kongoli m ka mahnitur Me nj stil mu dukte her si Dostojevski her si Bukowski me nj lloj ironie t thell oft Dhe Ndaj Vetes Nuk Ka Sesi Ky Lib R Mos ndaj vetes nuk ka sesi ky lib r Mos T Duket Nj t duket nj E humbur isha edhe un faeve t librit E humbur n p rfytyrimin se ku mbaronte realiteti dhe ku fillonte imagjinata edhe pse e bindur mizorit n komuniz m kan n a t r nda sa brezi yn nuk mund ti imagjinoj dot Sado t lexoj e t k rkoj mund ti afrohet shum por asnj her plot sisht a sa ata e jetuan Sapo ta p rtyp k t lib r do lexoj Dragoi i Fildisht sepse e kam bler Kush nga ju ka lexuar Kongolin di t m sugjeroj ndonj lib r tjet r duhet patjet r ta kem Ky roman pasyron kohen e sho ris tiranike n Ship rin komuniste Kongoli perdor nje stil shum interesant te te shprehurit te dhimbjes jo asaj te dukshmes por asaj e sherben si motiv i ekzistences tone Asaj e nuk na lejon te shkoitemi nga toka ametare te harrojme dheun e mbulon njerzit tane te dashur e te krijojme pae me vetveten Gjithashtu ikjen e shumedeshiruar nga Shiperia shpesh here e pare edhe si krim ndaj shoerise sikur te mos ishe kjo nje deshire individuale e cdokujt autori e pasyron ne menyre perfekte Ne rriteshim te bindur se ishim femijet me te lumtur ne bote Keshtu thuhet ne kenget e mesonim This is the first book in my reading tour of Albania and while the story itself was fairly interesting this was the first book I ve read where it felt like the translation itself was making the story difficult to read I humburi Rr fim mbi nj t mendurRomani I humburi sht nj pasyr e art dhe trondit se e sho ris autoritare tiranike e deri edhe jo njer zore n Ship rin komuniste M shum se nj tregim p r nj sho ri t caktuar ky rr fim ilustron se si funksionon nj sho ri e ci. An impassioned indictment of overnment oppression this novel follows the fortunes of Thesar Lumi a laborer living under communist rule in Soviet controlled Albania At the center of the story is a crucial decision Lumi makes in the last days of the Second World War he I humburi

characters I humburi

Nably distinct but mostly because Thesar just tells us what they re like it would be what they re like it would be difficult for a reader to become emotionally attached to anyone in the story including Thesar himself There are some decent visuals and symbolism although the historical background itself is not explained Sensible enough since the book was originally written in Albanian for readers who historical background itself is not explained Sensible enough since the book was originally written in Albanian for readers who needed a primer but for the translation an introduction would have been appropriateAs for the translation itself it is uite readable There are lots of short sentences and the prose flows well enough It could have used another read through by an editor though as there are a few laring mistakes she consumed me literally body and soul so she s a cannibal and a DementorAt any rate this book will be of limited interest not be a bad choice if you re looking for a political novel about the psychological effects of living under a repressive regime particularly if you are already familiar with Albanian history but not something that is likely to have broad appeal I don t regret reading it particularly since it s uite short but wouldn t seek out of Kongoli s work Liber i mrekullueshem prekes deri ne dhembje Kongoli di ta perdori If It’s Monday It Must Be Madurai: A Conducted Tour of India gjuhen per te shprehur anet me te errta te mendjes skutat ku prehet dhembja deri ne perhumbim Nje nga anet me te zymta e meskine te komunizmit shfaet ne kete liber e sesi preket e shpernahet si plage ne tejithe shoerine e saj ne teresi Wonderful book for those who are interested in the effects of communism in Albania To be read in the orginial language if possible The choice of words and vocabulary is magnificent It described the pain in the deepest levels a human can feel Praise to the author One of the best novels of the post Communist Albania from one of the best contemporary Albanian writers Ne rriteshim te bindur se ishim femijet me te lumtur ne bote Keshtu thuhet ne kenget e mesonin. Y members run afoul of repressive new laws But even as the book skillfully depicts the slow suffocation of a whole society it also celebrates the moments of love and hope that sustain the people and holds out the possibility that Lumi may have been right to remain at ho.